Nemokamas

Pristatymas nuo 50 Eur

Pagalba

+370 (609) 65 857

Naujienos

maisto šaldymas

Užsišaldę uogų ne tik pasiruošite šaltajam sezonui, bet ir sutaupysite

Vidurvasaris – pats uogų derliaus pikas, tad jų ne tik miške, bet ir soduose dabar daugiausia. Norintiems sutaupyti, sezoniškumą pravartu išnaudoti uogų konservavimui, mat vietoje užauginto derliaus kainos visada bus mažesnės už atvežtinio. Pasak ekspertų, vertėtų atkreipti dėmesį į mėlynes ir šilauoges – jos vienos iš maistingiausių uogų, todėl jas svarbu įtraukti į kasdienį mitybos racioną. 

Nauda sveikatai – neginčijama  

Kaip teigia mitybos konsultantai, uogos naudingos ne tik tiems, kurie kontroliuoja savo kūno masę, bet ir sergantiesiems diabetu, nes stiklinėje uogų yra vos apie 80 kalorijų ir sąlyginai nedaug cukraus. Tačiau būtina pabrėžti, kad norint tinkamai laikyti šaldytas uogas, reikia turėti specialų indą. Čia į pagalbą ateis indas maisto laikymui, kuris sėkmingai išlaikys visas gerąsias medžiagas ir vitaminus.

Na, o štai šilauogės, dėl didelio antioksidantų kiekio, pasižymi savybėmis, slopinančiomis bet kokį lėtinį uždegimą ar vėžinį procesą žmogaus organizme. Antioksidantai pasižymi ne tik priešuždegiminėmis savybėmis, bet ir  saugo organizmą nuo vidinio bei išorinio senėjimo. 

Dar viena naudinga šilauogių savybė – šios uogos gerina nuotaiką. Taip yra todėl, kad jose gausu skaidulų, kurios atsakingos už gerą žarnyno veiklą, o šis atsakingas už laimės hormoną serotoniną. 

Trinti ar ne?

Uogos skiriasi ne tik savo spalva ar skoniu, bet ir tvirtumu – vienos gali būti išties lepios bei minkštos, atrodo, susitrina vos palietus, o kitos net transportuojamos puikiai išlaiko formą. Svarbu tai įvertinti norint uogas šaldyti rudens ar žiemos sezonui.  Visgi, netrintas galima šaldyti braškes, vynuoges, agrastus, šilauoges ar serbentus, o trintas – mėlynes, avietes ir žemuoges. Trinimui puikiai pasitarnaus mikseris, trintuvas ar… kokteilinė!  

Svarbiausia, uogas nuplauti, nusausinti ir vienu sluoksniu subėrus ant kepimo skardos įdėti į šaldymo kamerą. Po keletos valandų sušalusias uogas galima berti į šaldymui skirtas dėžutes ar maišelius.

Nesvarbu, ar uogas šaldome sutrintas, ar sveikas, nepatariama į jas berti cukraus. Nors šaldant, uogos šiek tiek maistinių medžiagų praranda, jose lieka naudingų žmogui antioksidantų, polifenolių bei mineralinių medžiagų, todėl šaldymas pripažįstamas kaip vienas geriausių konservavimo būdų.

 

Senesnis

Kada vaiką pradėti mokyti važiuoti riedučiais?

Naujesnis

Kaip išsirinkti tinkamą kuprinę į mokyklą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Krepšelis
Prisijungimas

Neturite paskyros?

Kurti paskyrą
Prekių kategorijos
Sekite mus:
Slapukai
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.
Sutinku Privatumo politika